به گزارش پايگاه اطلاع رساني صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور، پروفسور مجید سمیعی جراح مغز و اعصاب، فرخ علیم مروستی و محمود قرآننویس صاحبان دو کرسی پژوهشی، علی اصغر خدادوست، بنیانگذار پیوند قرنیه در ایران و چشم پزشک، از چهرههای شاخص علمی سال ۱۳۹۳ بودند.
- پروفسور سميعي برترين دانشمند و جراح مغز و اعصاب جهان
آكادمي جهاني جراحان مغز و اعصاب جهان، پروفسور مجيد سميعي، چهره ماندگار پزشكي ايران و جهان را به عنوان برترين دانشمند و جراح مغز و اعصاب جهان و برنده جايزه اين آكادمي در سال ۲۰۱۴ انتخاب كرد.
اين جايزه طي يك مراسم رسمي در روز ۱۱ اكتبر در شهر وين، با حضور مقامات رسمي كشور اتريش و اساتيد طراز اول جهان در رشته جراحي مغز و اعصاب به پروفسور مجيد سميعي اعطاء شد.
- اعطای دو کرسی پژوهشی به دو استاد برجسته کشور
در اواسط بهمن ماه سال ۱۳۹۳ بود که رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور، دو کرسی پژوهشی«تکنولوژی پلاسما» و «پردازش سیگنال» را در حضور محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، به دو چهره علمی اعطا کرد.
دکتر قرآننویس و دکتر مروستی از استادان بنام و دانشمندان ایرانی هستند که نگاه راهبردی به تحقیقات خود دارند و با این کرسی پژوهشی میتوانند به مدت ده سال از صندوق حمایت از پزوهشگران و فناوران، پشتیبانی مالی دریافت کنند.
- کرسی پژوهشی دکتر قراننویس
محمود قرآننویس هم اکنون در سمت ریاست مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص برنامههای خود در قالب کرسی پژوهش میگوید: همانطور که کشورهای پیشرفته، از تکنولوژی پلاسما در پزشکی و صنایع مختلف، استفاده میکنند، امیدوارم با استفاده از کرسی پژوهشی که صندوق حمایت از پژوهشگران اعطا کرده، بتوانم این تکنولوژی را در کشورمان نیز بکار بگیریم.
- کرسی پژوهشی دکتر مروستی
اکنون علیم مروستی به عنوان رییس پژوهشکده مخابرات نظری دانشگاه صنعتی شریف فعالیت میکند. وی درباره برنامههای چند ساله آینده خود توضیح داد و گفت: ما میتوانیم در پروژه تبدیل آنالوگ به دیجیتال نسل جدیدی را معرفی کنیم.
- تقدیر از بهترین بنیانگذار پیوند قرنیه ایرانی
علی اصغر خدادوست، در سال ۱۳۱۴ در شیراز به دنیا آمده است. دکتر خدادوست استاد چشم پزشک دانشگاههای آمریکا است و یکی از چشمپزشکان ایرانی معروف در عرصه بینالمللی است که در چندین بیمارستان معروف به پژوهش در مورد مشکلات قرنیه چشم میپردازد.
وی به طور متناوب توسط شخصیتهای برجستهای در چشم پزشکی آمریکا به عنوان بهترین جراح پیوند قرنیه در دنیا معرفی شده است و شهرت ایشان علاوه بر مقالات علمی متعدد و تحقیقات گسترده در زمینههای مختلف و کیفیت درمان و تجربه در درمان جراحی، مدیون تحقیقات پایهای بر ناراحتیهای سطح قرنیهاست، تا آنجا که در پیوندهای قرنیه روی مکانیسم دفع پیوند به افتخار ایشان Khodadoust line نامگذاری شدهاست. خدادوست سال 93 یکی از چهره های برتر در عرصه علمی بود و در ایران نیز مورد تقدیر قرار گرفت.
پروفسور خدادوست یکی از نامآوران عرصه جراحی چشم پزشکی جهان و بنیانگذار پیوند قرنیه در ایران است که دارای کرسی پیوند قرنیه ایران در آمریکا بوده و علاوه بر ارتقای سطح تخصصی پیوند قرنیه در جهان، خدمات ارزندهای در راستای پیشرفت این علم در ایران و شیراز انجام داده و مهمترین دغدغه وی، کمک به مردم کشور است.
پروفسور خدادوست، کرسی پژوهشی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور را نیز دریافت کرده است.
نظر شما